T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
KASTAMONU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İŞYERİ SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ

Haberler

Okul/Kurum Risk Değerlendirme Veri Girişleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Okul ve Kurumlarımızın "Kurum Risk Değerlendirme İşlemleri" MEBBİS+İSGB modülü  bilgi girişine açılmıştır. Girişlerin Bakanlığımız ilgi emirleri doğrultuşunda 30/11/2016 tarihine kadar tamamlanarak girilmesi gerektiğinden 04/11/2016 tarihinde Öğretmen Evi Konferans Salonunda Risk Değerlendirme Veri Girişi Toplantısı Okul/Kurum Müdürleri ve Müdür Yardımcılarının Katılımı ile Yapılan Toplanhtıda İSG Uzmanı Naim BİNİCİ tarafından İşveren ve İşveren Vekillerine Kurumların sistem üzerinden Kurum Risk Değerlendirme Veri Girişlerinin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Kursu Başladı

İlimiz Merkez ve İlçelerinde Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu Tüm Milli Eğitim Çalışanlarına Eğitim Kursu Verilmeye Başlandı. Eğitim Uzmanı Naim BİNİCİ tarafından verilen Eğitim Kursuna tüm çalışanların katılmaları yönetmelik gereği mecburi kılmaktadır.

Ramak Kala Bildirim Kutusu Nedir?

 

Ramak kala olay; işyerinde meydana gelen, çalışan, işyeri ya da ekipmanını zarara uğratma potansiyeli olduğu halde zarara uğratmayan olaydır. Günlük hayatta “Az kalsın” diye anlatmaya başladığımız olaylar olarak da tanımlayabiliriz.

6331 sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanununu gereğince; her türlü ramak kala olayların kayıt altına alınması gerekmektedir. Bu tip olayların kayıt altına alınarak raporlanması iş kazalarını önlemek için hayati önem taşımaktadır. 

Üniversitemize kullanılan track-it sistemi aracılığıyla, kişilerin karşılaştığı arıza, problem ve benzeri olaylar teknik müdürlük, inşaat direktörlüğü gibi ilgili birimlere iletilerek çözülmektedir. Ancak, İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları kapsamında yaşanabilecek kazaların tespiti için track-it açılmış ve ilgili birim yardımıyla sorununuz çözülmüş olsa dahi ramak kala kaza bildirim formunun da doldurulması gerekmektedir. Çünkü Ramak Kala Kazaların bildirilmesi, ileride yaşanabilecek iş kazaların tespit edilmesi ve önlenmesi için büyük önem taşımaktadır.

Heinrich Kaza Piramidi´ne göre; yaşanan her 29 ramak kala 1 tane yaralanmalı iş kazasına, 300 ramak kala ise 1 tane ağır yaralanmalı veya ölümlü iş kazasına sebep olmaktadır.

İş kazalarını önlemek için; başınıza gelen ve size az kalsın dedirten tüm olayları ramak kala formu  ile bildiriniz.

Neler Ramak Kala Kazadır?

İSG Kurul Toplantısı Yapıldı

İşveren Vekili Mesut ŞEKER Başkanlığında İSG Kurul Toplantısı Yapıldı.

Şehit Burak Kapucuoğlu ilk/orta ve Pervaneoğlu Ali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazipaşa İlkokulu Örnek Risk Analizleri Yapıldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanımız Tarafından Şehit Burak Kapucuoğlu ve Pervaneoğlu Ali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gazipaşa İlkokulu örnek  Bina Risk Analizi Yapıldı.

Tüm Haberler

Duyurular

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Kurumlarda İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Uygulamasına İlişkin Yönerge (Taslağı) - 12.05.2016
Tüm İlçelerin İSG Bilgi Girişlerinin Yapılması ile ilgili Açıklama - 12.04.2016
Tüm Duyurular